Produse

 • TRANSPORT GRATUIT
  Livrarea produselor se face
  gratuit oriunde în țară
 • GARANȚIE
  Orice produs cumparat de la noi
  are o garanție de minim de 5 ani
 • PLATA LA LIVRARE
  Numerar (ramburs) firmei
  de curierat
 • CONSULTANȚĂ GRATUITĂ
  Oferim consultanță tehincă
  în baza cerințelor dumneavoastră

Acasă » Cos de fum LSK

Cos de fum LSK

Coşurile de fum LSK (Coş de fum super aerisit) se pot racorda la mai multe tipuri de surse de căldură, indiferent de combustibilul utilizat de aceasta.

 

La coşul de fum LSK se pot racorda sobe de teracotă, şeminee, instalaţii pe gaz cu arzătoare atmosferice, cazane cu arzătoare pe gaz, instalaţii de încălzire cu combustibil mixt sau pe lemne, instalaţii de încălzire cu combustibil lichid sau care funcţionează cu bioenergie.

 

Coşul de fum LSK este un sistem compus din trei straturi: elementul exterior, care alcătuieşte scheletul structurii este mantaua din beton uşor, partea interioară este tubul de şamotă rezistent la căldură şi condensul acid, care asigură evacuarea gazelor de ardere, iar termoizolaţia sistemului este asigurată de izolaţia din vată minerală aflată între cele două straturi.

Contact

Pentru mai multe informații vă rugăm complectați formularul

12 + 13 =

Dragostea este precum focul din şemineu. Atâta timp cât bagi lemne pe foc, nu se va stinge vreodată...!!!

Descriere Produs

Mantaua coşurilor de fum este alcătuită din elementele de înveliş din beton uşor. Betonul realizat din materii prime naturale amestecate conform scopului, asigură pe lângă greutatea mică şi o rezistenţă potrivită, iar mulţumită aditivilor săi şi o termoizolaţie bună.

Mantaua oferă coşurilor de fum esteticul necesar; înălţimea elementelor în cazul fiecărui tip de coş este de 33 cm. Datorită acestui fapt sunt necesare doar 3 bucăţi pentru a construi 1 m de coş de fum. Se pot fabrica mai multe tipuri şi dimensiuni de elemente de manta, satisfăcând astfel cerinţele generale şi speciale ale clienţilor. Din elementele de manta se pot construi coşuri de fum cu un singur tub, cu un singur tub şi cu orificiu de ventilaţie, precum şi cu două tuburi şi orificiu de ventilaţie. Fiecare tip depinde de construcţia în sine.

Coşul de fum cu un singur tub necesită cel mai mic spaţiu, este cel mai utilizat. Este o soluţie ideală pentru sobele de teracotă, şemineele construite în living.

Coşul de fum cu un singur tub şi cu orificiu de ventilaţie este de mare ajutor în cazul în care coşul de fum trece printr-o încăpere, care trebuie aerisită. În asemenea cazuri orificiul de ventilaţie nu se va realiza ulterior din alte materiale, în timpul executării lucrării constructorul va realiza şi aerisirea. Orificiul de ventilaţie poate fi de ajutor în amplasarea verticală ulterioară pe clădire a unor cabluri (cablu TV, cablul sistemului de alarmă, etc.), a sistemelor de evacuare a aerului din hote, fără ca planşeul să fie desfăcut.

Coşul de fum cu două tuburi este frecvent utilizat în cazul clădirilor dotate cu două surse de căldură utilizând tipuri diferite de combustibil. În asemenea cazuri nu este nevoie de construirea a două coşuri de fum separate, evacuarea gazelor de ardere asigurându-se rapid printr-o singură execuţie. Utilizând mantale duble se vor exclude toate problemele, fisurile tehnologice care pot apărea adesea pe parcursul construirii a două coşuri de fum separate, dar alăturate. Între cele două tuburi de şamotă se află orificiul de ventilaţie, care oferă avantajele prezentate mai sus.

Sistemele de coşuri de fum Leier asigură prin utilizarea mantalei duble construirea a două canale de fum separate, respectiv construirea a două sisteme mixte – soluţie unică de pe piaţă. Astfel se pot realiza sistemele mixte LT – LSK.

Pentru o bună funcţionare a coşului de fum este necesară termoizolarea acestora, pentru a asigura un tiraj bun. De aceea coşul de fum LSK este izolat cu vată minerală. Între mantaua din beton uşor şi tubul de şamotă se află izolaţia de dimensiuni corespunzătoare din vată minerală. Aceasta are formă de tub, potrivindu-se perfect curburilor tubului de şamotă. Izolaţia din vată minerală are o grosime de minim 3 cm, de aceea sistemul de coş de fum are o termoizolaţie sporită.

Pentru a avea o termoizolaţie optimă, izolaţia trebuie să rămână uscată, de aceea sistemul trebuie realizat ca şi atare. În colţurile mantalei de beton uşor am realizat o canelură, care permite circulaţia verticală a aerului cald – canelură pe care am numit-o “urechea ursului”. La baza coşului de fum am montat un grilaj de ventilaţie, prin care aerul cald pătrunde dinspre cazan spre “urechile de urs”, iar datorită faptului că aerul cald se ridică, va usca permanent izolaţia din vată minerală. Acest aer cu o circulaţie lentă, care usucă în permanenţă trebuie desigur evacuat din coşul de fum, acest fapt fiind posibil prin manşeta
de etanşare cu rost de dilataţie sau prin realizarea unui con de închidere.

Partea interioară a sistemului de coş de fum LSK este alcătuită de tubul de şamotă. Tubul de şamotă utilizat la sistemele de coşuri de fum Leier este fabricat în Germania de către firma Hart Keramik. Şamota de o excelentă calitate produsă la înalte standarde după tradiţiile germane rezistă garantat chiar mai multe decenii la toate coroziunile, la acţiunile acizilor produse în urma exploatării foarte intense, totodată este rezistentă la temperaturi foarte înalte fără a se deteriora.

Virgil Stoica

Strada Caisului, Nr. 7

545400 Sighisoara

Mures

Tel.: 0744 668 217

Fax: 0744 668 217

Email: stoicastoves@gmail.com

© Seminee Cluj 2017